De 10 forældrebud til træning og kamp

Forældrebud 1
Mød op til træning og kamp – dit barn ønsker det

Forældrebud 2
Giv opmuntring til ALLE spillere under kampen – ikke bare til din datter eller søn

Forældrebud 3
Giv opmuntring i både med- og modgang – giv ikke uberettiget kritik, men positiv og vejledende kritik

Forældrebud 4
Respekter trænerens brug af spillere – forsøg ikke at påvirke ham/hende under kampen

Forældrebud 5
Se på dommeren som en vejleder – kritiser ikke hans/hendes afgørelser.

Forældrebud 6
Giv opfordringer til dit barn om at deltage – pres ikke.

Forældrebud 7
Spørg om kampen var spændende og sjov – ikke kun om resultatet

Forældrebud 8
Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr – overdriv ikke

Forældrebud 9
Vis respekt for arbejdet i klubben – bak op om initiativer til årlige forældremøder, hvor I kan afklare ambitioner og holdninger. Du behøver ikke andre forudsætninger for at tage del i klubbens liv, end lyst og engagement.

Forældrebud 10
Tænk på, at dit barn spiller fodbold – ikke dig!

Når børnene selv skal sige det...

"Jeg synes, det er bedst, når det er min mor, der er med til kampen, for hun råber ikke hele tiden ad mig"
(Caroline 10 år - midtbanespiller)

"Igår så jeg en flot jumbojet oppe i luften, men så scorede de andre. Jeg ved ikke hvem, der vandt til sidst, men det var også lige meget, for min bedste ven Tobias scorede et flot mål"
(Christian 8 år - målmand)

"Det er fedt med engagerede forældre, men de skal tie stille, når vi spiller - én træner er rigeligt!"
(Daniel 16 år - angriber)

"Det bedste ved forældre er, når de tager frugt med og giver is eller sodavand efter kampen"
(Johan 12 år - forsvarsspiller)

Tænk på, at det er børnefodbold, I er tilskuer til.
Børn er ikke små voksne. De skal bakkes op, opmuntres og føle sig trygge ved at dyrke deres sport.

Vær en god rollemodel for dit barn!